Verschillende soorten dressoirs in verschillende kamers

Gids: Kies het juiste dressoir

Bij JYSK vind je een grote selectie dressoirs. Een dressoir is een stijlvolle toevoeging aan elk huis en is zowel een praktische opbergoplossing als een esthetisch element voor je eethoek, woonkamer, hal of zelfs slaapkamer. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alles wat je moet weten over dressoirs.

    1. Functionaliteit en voordelen van dressoirs

    Het belangrijkste voordeel van dressoirs is hun opbergruimte. Met meerdere laden, planken of kasten bieden ze een handige oplossing voor het organiseren en opbergen van alles van servies tot boeken, elektronica en andere huishoudelijke benodigdheden.

    Naast hun functie als praktisch opbergmeubel zijn dressoirs zelf ook een esthetisch visueel element voor je huis. Om ze nog decoratiever te maken, kun je je dressoir stylen met prenten in kaders, decoratieve schalen, vazen of kunstplanten om een opvallend vleugje persoonlijkheid aan je kamer toe te voegen.  

    2. Het juiste dressoir kiezen

    Dressoirs zijn er in verschillende stijlen, maten en materialen. Van een wit of zwart strak, modern dressoir tot een meer rustiek en traditioneel houten dressoir, er is een optie die perfect is voor elk huis. Of je moet kiezen voor een dressoir met of zonder laden hangt af van je behoefte aan georganiseerde opslag en je voorkeur voor een strakke, gestroomlijnde look.

    3. Dressoirs met laden of deuren

    Dressoirs met laden en/of deuren bieden je de mogelijkheid om rommel te verbergen en een opgeruimd uiterlijk te behouden, waardoor ze ideaal zijn voor het opbergen van spullen die je liever uit het zicht houdt. Tegelijkertijd zijn dressoirs met laden perfect om kleinere spullen of zelfs textiel zoals beddengoed en tafelkleden netjes geordend en gemakkelijk toegankelijk te houden.

    4. Dressoirs met schappen

    Dressoirs met schappen bieden open opbergruimte, zodat je decoratieve items kunt uitstallen en spullen zoals boeken kunt opbergen. Het ontbreken van laden zorgt voor een lichtere, luchtigere uitstraling, waardoor dressoirs zonder laden ideaal zijn voor kleinere ruimtes of kamers waar je een gevoel van openheid wilt behouden.

    5. Multifunctioneel gebruik van dressoirs

    Hoewel dressoirs meestal worden geassocieerd met eetkamers, kunnen ze dankzij hun veelzijdigheid meerdere functies hebben in het hele huis. In de woonkamer kun je je dressoir bijvoorbeeld gebruiken als een stijlvolle tv-bank, terwijl het ook opbergruimte biedt voor media-apparatuur.

    Als je meer inspiratie wilt opdoen over opbergruimte voor je huis, kun je onze gids lezen.

    Ontdek meer

    Onze favoriete decoratieve opbergmanden

    Onze favoriete decoratieve opbergmanden

    Gids voor het opbergen van schoenen

    Gids voor het opbergen van schoenen

    Kies de juiste halbank

    Kies de juiste halbank

    In de kijker: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen

    In de kijker: de MARKSKEL collectie opbergmeubelen