De JYSK groep

JYSK is een internationale winkelketen die 'alles voor het huis' verkoopt. JYSK is eigendom van de familie achter Lars Larsen Group. Oprichter Lars Larsen staat in heel Denemarken bekend als de handelaar die altijd een geweldige aanbieding heeft.

In 1979, toen hij zijn eerste winkel opende in Aarhus, de op een na grootste stad in Denemarken – de winkel is er nog steeds, overigens – koesterde Larsen heel wat ambities, al had hij nooit verwacht dat zijn bedrijf zo snel zou groeien. Larsen opende met succes diverse vestigingen van JYSK Sengetøjslager (tot 2001 de officiële naam van de winkel) in heel Denemarken. Later stak hij de grens over naar buurland Duitsland, waar hij in 1984 zijn eerste winkel opende.

Tegenwoordig telt de JYSK-groep wereldwijd ongeveer 2.900 vestigingen in de volgende 49 landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Nederland, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, IJsland, Canada, Groenland, de Faeröer, Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Kosovo, Bulgarije, Roemenië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Slovenië, Noord-Macedonië, Kroatië, Italië, Spanje, Bosnië-Herzegovina, Servië, Armenië, Montenegro, Griekenland, Albanië, Vietnam, Malta, Portugal, Georgië, Wit-Rusland, Tadzjikistan, Moldavië, België, Koeweit, Dubai, Thailand, Ierland en Azerbeidzjan.

De groep realiseert een omzet van ongeveer € 3,79 miljard. De groei gebeurt gestaag en beheerst en het bedrijf verschaft werk aan bijna 24.000 werknemers.

Het woord "JYSK" is altijd onderdeel geweest van de bedrijfsnaam, en dat was geen toeval. In het Deens verwijst "JYSK" naar alles wat of – net als Lars Larsen zelf – iedereen die afkomstig is van het schiereiland Jutland. Het woord wordt vaak geassocieerd met bescheidenheid, degelijkheid en eerlijkheid – drie waarden die Larsen zelf hoog in het vaandel draagt. JYSK staat voor betrouwbaarheid, en een deal is een deal.