Dekmatrassen: een extra beschermlaag voor extra comfort

Een goede dekmatras beschermt effectief tegen slijtage en vlekken, en zorgt voor een extra lange levensduur van je bed. Dekmatrassen worden meestal gebruikt als beschermlaag bovenop box-, spring- of schuimmatrassen. Er zijn verschillende soorten matrastoppers - een dunne matrasonderlegger of een dikke matrastopper van schuim, latex of traagschuim. Bij JYSK vind je een ruime keuze aan matrastoppers in verschillende maten voor zowel kinderen als volwassenen.

Bij een tweepersoonsbed met twee losse matrassen heb je een spleet in het midden waardoor het kan voorkomen dat je tussen de twee matrassen in zakt. Door een dekmatras op de twee losse matrassen te leggen, voorkom je dit probleem en zak je niet meer tussen twee matrassen in.  Ontdek ons assortiment en vind een geweldige deal die voldoet aan jouw slaapbehoeftes.

Verhoog het comfort met een dekmatras

Dekmatrassen verbeteren je comfort en kunnen compenseren als je matras te hard of te zacht is. Ze zijn ontworpen om zich naar je lichaam te vormen en zorgen voor de juiste bescherming en optimale drukverlaging. Een dekmatras kan daarom een goede oplossing zijn als je niet helemaal tevreden bent met je huidige matras.

Een dekmatras beschermt je matras

Door een dekmatras toe te voegen aan je matras verleng je de levensduur van de vorm van het matras en krijg je een schonere slaapomgeving. De dekmatras absorbeert een deel van het lichaamszweet dat je gedurende de nacht afgeeft. Het feit dat het zweet niet in direct contact komt met de matras zorgt er ook voor dat de matras zelf langer meegaat.

Kies de juiste maat

Als je wilt investeren in een nieuwe dekmatras, bedenk dan of je een standaard dekmatras nodig hebt voor een eenpersoonsbed van 90x200, een tweepersoonsbed van 140x200 of een tweepersoonsbed van 180x200. Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod aan speciale maten die niet zo gebruikelijk zijn, zoals 70x200, 75x200, 80x200, 85x200, 120x200, 150x200 en 160x200.

Daarnaast vind je ook een selectie baby- en junior dekmatrassen in de maten 60x120 en 70x140.

Onderhoud

Hoe lang gaat een matras eigenlijk mee? En wat kun je doen om de levensduur te verlengen?

Verschillende factoren zoals kwaliteit, gewicht, transpiratie en reiniging van het matras beïnvloeden hoe lang een matras meegaat. Het is belangrijk voor je nachtrust om niet op een oude matras te slapen, want dat is slecht voor je lichaam en je hygiëne. Als algemene regel raden we aan om je matras om de 10-12 jaar te vervangen.

Lees meer in onze onderhoudsgids

Krijg advies en begeleiding

Als je twijfelt over welk type dekmatras je moet kiezen, bieden we deskundig advies en begeleiding in je favoriete JYSK winkel. Hier kun je verschillende dekmatrassen uitproberen en het comfort ervan testen alvorens je ze koopt.