Stevige en stijlvolle houten tuintafels voor jouw tuin

JYSK´s hardhouten tuinmeubelen hebben een klassiek Scandinavisch design. De grote meerderheid van JYSK`s hardhouten meubelen is FSC®-gecertificeerd. Dit houdt in dat het meubilair is gemaakt van hout afkomstig uit verantwoorde bosbouw, met de juiste omstandigheden voor natuur, dieren en mensen. Het geoliede hardhout is zeer geschikt voor alle soorten weer. Je kunt de levensduur van de houten meubelen verlengen door deze te behandelen met olie. Deze kun je kopen in de JYSK winkel.

Bij JYSK hebben we een ruim assortiment houten tuintafels in verschillende afmetingen. Omdat wij het belangrijk vinden dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw houten tuintafel, geven wij je graag een aantal tips over het onderhouden van houten tuinmeubelen.  
Combineer jouw houten tuintafel met massief houten tuinstoelen of een leuk bankje
 

Onderhoudstips voor je houten tuintafel

Het onderhouden van je houten tuintafel is eenvoudig en zorgt ervoor dat je meubel er jarenlang mooi uitziet. Volg deze tips om de prachtige kleur en kwaliteit van je houten tuintafel te behouden:

  1. Schoonmaken: Reinig je tafel regelmatig met water en een houtreiniger om vuil en vlekken te verwijderen.
  2. Hout Oliën: Breng periodiek een geschikte houtolie aan om het hout te beschermen en de kleur te behouden. Lees altijd de instructies op de verpakking van de olie om zeker te zijn dat deze geschikt is voor jouw houtsoort.
  3. Winterstalling: Plaats je houten tuintafel tijdens de wintermaanden op een droge en goed geventileerde plek, zoals een carport, om deze te beschermen tegen de elementen.

Bij eventuele schimmel of zwamvorming kan een grondigere aanpak nodig zijn. Raadpleeg onze uitgebreide gids voor het onderhouden van houten tuinmeubelen voor meer tips en informatie. Met het juiste onderhoud blijft je houten tuintafel een stijlvolle en duurzame toevoeging aan je tuin!