Parasolvoeten voor alle soorten parasols

De keuze van een parasolvoet hangt af van het type parasol dat je erbij wilt. Hoe groter de parasol, hoe zwaarder de voet zal moeten zijn. Check de specificaties van elke parasolvoet om te kijken voor welke diameter hij geschikt is.

Bij JYSK vind je parasolvoeten in plastic en graniet die tot 45 kg wegen. Een parasolvoet kan zwaar en moeilijk te verplaatsen zijn. In dat geval kies je best voor een model met wielen en handgrepen. Ook belangrijk om te weten is dat niet alle parasolvoeten vorstbestendig zijn. In de winter kan je ze dus best binnen zetten.

1 product
  1 product

  Parasolvoeten

  Hoe zwaar moet mijn parasolvoet zijn?

  Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen van het gewicht van de parasolvoet.

  Onze plastic parasolvoet van 12 liter weegt niets op zichzelf waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is op reis. Hij kan worden gevuld met water of zand om hem zwaar genoeg te maken voor een parasol.

  Onze granieten parasolvoeten zijn verkrijgbaar in 35 kg, 40 kg en 45 kg. Er is niet meteen een regel die zegt hoe zwaar een parasolvoet moet zijn in verhouding tot een parasol. Uiteraard geldt wel “hoe groter je parasol, hoe zwaarder de parasolvoet moet zijn”. Dat komt omdat het oppervlak van het doek meer wind kan vangen waardoor er meer gewicht nodig is om de parasol op zijn plaats te houden. Indien je parasol gekanteld kan worden, kan het ook zijn dat de parasolvoet iets zwaarder moet zijn om de parasol op zijn plaats te houden.

  Andere factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een parasolvoet is of hij in een windstille of net op een winderige plek in de tuin gaat komen te staan.