Inspiratie voor de make-over van je slaapkamer

Je slaapkamer moet een plek zijn waar je volledig tot rust kan komen. Als je slaapkamer rommelig, saai of onpersoonlijk is, is het tijd voor een make-over.
Gelukkig is het eenvoudig om je slaapkamer te veranderen. Of je nu een grote of kleine make-over nodig hebt, wij kunnen je erbij helpen.
Lees onze tips en tricks om je slaapkamer op een eenvoudige en persoonlijke manier nieuw leven in te blazen.

x
x

Creëer orde in de slaapkamer

In het dagelijks leven moet je een hemd op een willekeurige plaats kunnen gooien op weg naar de deur, maar algemene orde draagt bij tot een rustige sfeer in je huis.
Als je moeite hebt om spullen in je slaapkamer te vinden, kan dat zijn omdat die hun eigen plek nodig hebben.
Kleding, schoenen, sieraden en andere accessoires kunnen snel in rommel veranderen, maar met de juiste trucjes wordt het opbergen ervan een deel van de decoratie in je slaapkamer.
Je kan bijvoorbeeld dozen en manden gebruiken om je kleerkast te organiseren, vooral voor kleinere kledingstukken of schoenen die vaak meer ruimte innemen dan nodig.
Je kan ook denken aan een ladekast voor het opbergen van kleinere voorwerpen. Lades zijn een uitstekende oplossing om kleinere voorwerpen te bewaren.
Tot slot kan je rieten manden gebruiken die je onder het bed of gewoon ergens op de grond kan zetten.

Accepteer statistische cookies om video's te bekijken
Toestemming bijwerken
Body

STIJLTIP:

Toon je favoriete spullen op kapstokken

Kapstokken zitten meestal verstopt in de hal of achter een deur, maar je kan een decoratieve kapstok gemakkelijk aan de muur van een slaapkamer hangen. Hang er je favoriete sjaals of alledaagse kettingen aan om orde te scheppen en tegelijkertijd een persoonlijke touch te geven.

OPBERGSYSTEMEN

Haal de natuur in je slaapkamer

Natuurlijke materialen kunnen ervoor zorgen dat een slaapkamer rustiger aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout, wol en zachte stoffen om een kalme en aangename ruimte te creëren.
Leg eens een comfortabele wollen sprei op het bed, een lamsvacht op de stoel en voeg wat zachte kussens toe. Je kan ook houten meubelen of planken toevoegen.
Planten en bloemen zijn ook een uitstekende keuze voor je slaapkamer. Ze zorgen voor frisse lucht in de slaapkamer en tegelijkertijd voor iets groens om naar te kijken.
Heb je geen groene vingers, kies dan voor kunstplanten. Die zien er mooi uit en hoef je geen water te geven.

x
x
Body

STIJLTIP:

Natuur creëert textuur

Natuurlijke producten voegen textuur toe aan een interieur op een manier die met kunstmatige materialen niet mogelijk is, en de kleuren uit de natuur zijn perfect voor de slaapkamer. Gebruik de natuur om het geheel interessant, leuk en gezellig te maken.

SLAAPKAMER

Benadruk je persoonlijke stijl

Balans is de manier om een slaapkamer als de juiste plek te laten aanvoelen. Lege muren zijn zelden aantrekkelijk.
Als er niets aan de muur hangt, kan een kamer onafgewerkt lijken en het beïnvloedt ook de akoestiek.
Een overvolle muur kan echter afleiden, dus een goede balans is essentieel.
Je kan de muur persoonlijkheid geven door een galerijmuur samen te stellen. Kies een muur in de slaapkamer en hang verschillende soorten decoratie op:

• foto's
• tekeningen
• schilderijen
• textiel
• houtsnijwerk
• kapstokken

Spiegels werken ook goed in de slaapkamer. Ze helpen het daglicht te verspreiden en zorgen ervoor dat de kamer ruimer lijkt. Speel gerust met de vormen: een grote vierkante spiegel aan de ene muur kan je prima combineren met een ronde spiegel aan de andere.
Er zijn ook veel soorten lijsten voor spiegels en andere wanddecoraties verkrijgbaar, waarmee je variatie en karakter kan aanbrengen. Met lijsten van natuurlijk hout of geverfd hout, of met vergulde of stalen lijsten kan je jouw eigen unieke look creëren.
Let op de breedte van de lijst. Een kleine foto of poster past goed in een dikkere lijst, maar een grote spiegel is misschien mooier met een dunne lijst. Het hangt af van je stijl en hoe de lijsten bij de rest van de kamer passen.
De muren zijn niet de enige moeilijke en vaak lege oppervlakken in de slaapkamer. De vloer wordt ook vaak over het hoofd gezien. Het juiste tapijt verandert de vloer in een uitnodigend designelement in de ruimte en is tegelijkertijd lekker zacht aan je voeten als je 's ochtends opstaat.

x
x
x
x
Body

STIJLTIP:

Maak het persoonlijk

Door verschillende items te combineren met wat van je eigen spulletjes, creëer je een unieke look die je persoonlijkheid weerspiegelt.

DECORATIE

Geef het bed een nieuwe look

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. Het is hoogstwaarschijnlijk het meubelstuk waarin we de meeste tijd van ons leven doorbrengen. Je kan natuurlijk overwegen om een nieuw bed te kopen, maar er zijn allerlei mogelijkheden om een bed met slechts een kleine make-over op te fleuren:

• Denk na over een nieuw dekbedovertrek of een nieuwe bedsprei. Op die manier kan je eenvoudig de gehele uitstraling van de slaapkamer veranderen.
• Nieuwe sierkussens of kussenhoezen, en een plaid kunnen je het gevoel van luxe geven dat je normaal in een hotel ervaart.
• Met een hoofdeinde kan je sfeer in de slaapkamer creëren en ervoor zorgen dat je comfortabeler in je bed kan zitten. Je kan een hoofdeinde van stof of hout toevoegen, en het is makkelijker dan je denkt.

Body

BONUSTIP:

Kies het juiste hoofdeinde

Een stoffen hoofdeinde maakt het bed comfortabeler en helpt tegelijkertijd het geluid in de slaapkamer te regelen, terwijl een houten hoofdeinde een vleugje natuur geeft en eenvoudig te reinigen is.

HOOFDEINDES

Regel het licht met gordijnen

Je kan zelf kiezen hoeveel licht en zon je wilt binnenlaten. Het hangt ervan af hoeveel licht je wilt binnenlaten en aan welke kant je slaapkamer ligt.
Als je ervoor kiest jaloezieën of rolgordijnen te combineren met gordijnen, kan je bepalen hoeveel licht je binnenlaat alsook een speciale sfeer creëren in de slaapkamer.
Een gelaagd effect met gordijnen:

1. Begin met een rolgordijn het dichtst bij het raam. Als je al het licht wilt tegenhouden, kan je een verduisterend rolgordijn gebruiken.
2. Vervolgens kan je een paar zware gordijnen ophangen die bij voorkeur helemaal tot aan de vloer reiken. Ze maken de ruimte gezellig en de zware gordijnen houden ook de warmte binnen.
3. De laatste laag is een licht, transparant gordijn dat de ruimte een zachte gloed geeft.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Lampen zijn erg belangrijk voor de sfeer in de slaapkamer. Als het licht te koud en te fel is, kan het oncomfortabel zijn. Anderzijds kan het lastig zijn om te zien waar je bent als de verlichting te zwak is.
Daarom is het een goed idee om meerdere lampen te hebben, elk met een eigen doel. In principe heb je fel licht nodig om je te oriënteren en lampen met een zachter licht om gezelligheid te creëren.
Als je graag in bed leest, is een leeslamp een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een lamp die aan de muur is gemonteerd of een vloerlamp die geconcentreerd licht geeft waar je het nodig hebt.

Body

BONUSTIP:

Ledlicht in de slaapkamer

Gebruik ledtheelichten in de slaapkamer om een gezellige sfeer te creëren zonder risico op brand. Ledlampjes geven helder, echt licht en druppelen niet zoals gewone kaarsen. Bovendien zijn er ledtheelichten met een timerfunctie, zodat je er niet aan hoeft te denken om ze aan of uit te doen.

VERLICHTING
{"items":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"0":{"x":"2","y":"0","width":"8","height":"3"},"1":{"x":"2","y":"3","width":"8","height":"14"},"2":{"x":"2","y":"17","width":"8","height":"3"},"3":{"x":"3","y":"20","width":"6","height":"9"},"4":{"x":"2","y":"29","width":"8","height":"8"},"5":{"x":"2","y":"37","width":"8","height":"3"},"6":{"x":"2","y":"40","width":"8","height":"14"},"7":{"x":"2","y":"54","width":"8","height":"8"},"8":{"x":"2","y":"62","width":"8","height":"3"},"9":{"x":"2","y":"65","width":"8","height":"14"},"10":{"x":"2","y":"79","width":"8","height":"8"},"11":{"x":"2","y":"87","width":"8","height":"3"},"12":{"x":"2","y":"90","width":"8","height":"8"},"13":{"x":"2","y":"98","width":"8","height":"9"},"14":{"x":"2","y":"107","width":"8","height":"3"},"15":{"x":"2","y":"110","width":"8","height":"8"},"16":{"x":"2","y":"118","width":"8","height":"3"},"17":{"x":"2","y":"121","width":"8","height":"8"},"18":{"x":"2","y":"129","width":"8","height":"9"}}},"settings":{"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469":{"always_show_resize_handle":false,"float":true,"cell_height":50,"auto_height":true,"height":0,"vertical_margin":10,"horizontal_margin":0,"width":12,"field_id":"5efdb4c5-b954-4f1d-b445-00fe5c261469","cellHeight":50,"verticalMargin":10,"alwaysShowResizeHandle":false,"itemClass":"grid-stack-item","placeholderClass":"grid-stack-placeholder","placeholderText":"","handle":".grid-stack-item-content","handleClass":null,"auto":true,"minWidth":768,"staticGrid":false,"_class":"grid-stack-instance-3291","animate":false,"resizable":{"autoHide":true,"handles":"se"},"draggable":{"handle":".grid-stack-item-content","scroll":false,"appendTo":"body"},"disableDrag":false,"disableResize":false,"rtl":false,"removable":false,"removableOptions":{"accept":".grid-stack-item"},"removeTimeout":2000,"verticalMarginUnit":"px","cellHeightUnit":"px","disableOneColumnMode":false,"oneColumnModeClass":"grid-stack-one-column-mode","isNested":false}}}