Lars Larsen

Lars Larsen had een droom

Er was eens een vindingrijke en energieke jonge man uit de regio Thy in het noordwesten van Denemarken.

Hij werkte als leerling in een stoffenwinkel en later in een meubelzaak en besloot dat hij zijn eigen winkel in beddengoed wilde openen.

Die jonge man heette Lars Larsen. Hij had vrijwel geen geld, maar wel een heleboel geweldige ideeën.

De ambitieuze meneer Larsen vond een aantal leveranciers en een bank die de jonge ondernemer wel geld wilde lenen. Deze bank was een klein filiaal van de Deense bank Nørresundby Bank en meneer Larsen is daar altijd gebleven.

Start in Aarhus, Denemarken

Lars Larsen had een keten van winkels voor ogen en met zulke grootse plannen maakte het eigenlijk niet uit waar in Denemarken hij zijn eerste winkel zou openen. Hij vond geschikte winkelruimte in Aarhus (Jutland) en op 2 april 1979 opende de eerste winkel zijn deuren.

Familiebedrijf

Lars Larsen is de eigenaar van de JYSK-groep en dochterondernemingen, zoals de JYSK-bedrijven in verschillende landen, inclusief Dänisches Bettenlager en Bettenwelt. Behalve van de JYSK-groep is Lars Larsen ook (mede-)eigenaar van andere bedrijven:

Bolia.com is een internetketen van meubelwinkels met showrooms in de grotere Europese steden.

Interior Direct is een grootschalige leverancier van meubels voor hotels en conferentiefaciliteiten.

Himmerland Golf & Spa Resort is een van de best uitgeruste en mooiste Scandinavische golfbanen met een eigen eersteklas golfhotel.