Lars Larsen

LARS LARSEN

De koopman.

Dat was de officiële, en informele, titel van Lars Larsen, die in 1979 het bedrijf oprichtte dat nu bekend is als JYSK.

Vanaf het allereerste begin vormden een geweldige handelsgeest en geweldige producten het fundament van het werk van Lars Larsen. De geweldige handelsgeest ligt ook ten grondslag aan het succes en de uitbreiding van JYSK, dat is uitgegroeid tot een internationale retailketen met bijbehorende online activiteiten.

In Denemarken was Lars Larsen een van de bekendste en ijverigste ondernemers van het land. Niet in de laatste plaats omdat hij vanaf het begin van JYSK optrad in nationale tv-reclames. Hij stond er bovendien om bekend dat hij altijd een goed aanbod had.

In de loop der jaren werd Lars Larsen gehuldigd voor zijn inzet voor de Deense zakenwereld en Denemarken in het algemeen. In 2009 werd hij door Hare Majesteit Koningin Margrethe II benoemd tot Ridder in de Orde van de Dannebrog vanwege zijn inspanningen voor de Deense zakenwereld en in 2017 werd hij bevorderd tot Ridder der Eerste klasse in de Orde van de Dannebrog. In 2018 ontving Lars Larsen Den Berlingske Fonds Hæderspris, een onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich buitengewoon hebben ingezet voor Denemarken.

In 2004 publiceerde Lars Larsen zijn autobiografie, waarin veel meer over zijn leven en zijn carrière te vinden is. Toen het boek werd uitgebracht, ontvingen alle Deense huishoudens een exemplaar. Sindsdien is het boek in diverse talen vertaald.

Lars Larsen overleed in augustus 2019 thuis, in het bijzijn van zijn naaste familie.